Πευκί

Πευκί

Αρχικά το Πευκί ήτανε ένα μικρό λιμάνι για τους ντόπιους ψαράδες. Λόγο της φυσικής του ομορφιάς, μίας από τις μακρύτερες παραλίες στην Ελλάδα και των πεντακάθαρων νερών, το χωριό σύντομα έγινε αγαπημένος τουριστικός προορισμός. Εάν και σήμερα είναι το Πευκί ένα αναπτυγμένο τουριστικό θέρετρο, κατάφερε να κρατήσει την παραδοσιακή ποιότητα του.

Τοποθετημένο στο ριζοβούνι, κρυμμένο μέσα στα πράσινα πεύκα, το Πευκί είναι άξιο του ονόματος του. Ολόκληρη περιοχή είναι γεμάτη με κρυμμένες ομορφιές, μικρά παραδοσιακά χωρία, δάση, καταρράκτες και παραλίες όλων των ειδών. Έτσι σας προσφέρει δεκάδες δραστηριότητες και μπορεί να ικανοποιήσει τον πιο απαιτητικό τουρίστα.

Η μακριά παραλία του με βότσαλο (σε κάποια μέρη υπάρχει και άμμος) είναι μέσα στο Πευκί οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις. Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος έχει ένα μεγάλο πεζοδρόμιο κατά το μήκος του και εδώ συγκεντρώνονται και τα περισσότερα μαγαζιά και υπηρεσίες. Εδώ θα βρείτε καφετέριες, εστιατόρια, ουζερί, παντοπωλεία, μικρά μαγαζιά με τουριστικά είδη, φαρμακεία και παιδικές χαρές. Υπάρχει επίσης ένας θαλάσσιος παιδότοπος και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Το πεζοδρόμιο σας δίνει την δυνατότητα για βραδινή βόλτα ενώ τα παιδιά μπορεί με ασφάλεια να κάνουν ποδήλατο ή πατίνι.

Εκτός των πληροφοριών που μπορούμε να σας προφέρουμε στην ρεσεψιόν του καταλύματος, με χαρά θα σας βοηθήσουμε στην οργάνωση των εξορμήσεων σας και στο τουριστικό μας γραφείο, το Pefki Traditional Tours.